NE ARAMIŞTINIZ ?

Haberler

Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası'nda Konser

Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası'nda Konser

Türkiye’nin en yaşlı şefi en genç orkestrasını yönetti. Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası’ndan konser

45 yıldır cam işleme sektöründe faaliyet gösteren Yorglass, imkânları kısıtlı çocukları müzikle buluşturmaya devam ediyor. Çocuklara karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak ve barışın sesini müzik ile duyurmak amacıyla kurulan Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, dünyaca ünlü isimler Orkestra Şefi Gürer Aykal ve İdil Biret ile birlikte sahne aldı.

Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Selmin Günöz tarafından hayata geçirilen, Türkiye’nin cam işleme sektöründe öncü markası Yorglass tarafından desteklenenİzmir’in Kadifekale, İkiçesmelik, Agora, Eşrefpasa bölgesinde sosyo-ekonomik açıdan imkanları kısıtlı çocuklardan oluşan Yorglass Barış Çocuk Orkestrası, dünyaca ünlü şeflerle konser verdi. Orkestra şefi Gürer Aykal’ın yönetiminde ve ünlü piyanist İdil Biret ile birlikte sahne alan Yorglass Barış Çocuk Orkestrası katılımcılara keyifli bir gece yaşattı.

Minik yeteneklerden büyülü bir gece

Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret ve Orkestra Şefi Gürer Aykal’ın bir araya geldiği Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası konserinde birçok önemli eser çocukların elinde hayat buldu. Yetenekleriyle ses getiren fakat yeterli imkânı olmayan çocukları sanata kazandırmanın ve dünya insanı olmaları yolunda katkı sağlamanın gurur verici olduğunu belirten İnsan Kaynakları Direktörü Gülfem Yorgancılar Perçin, konser sonrası duygularını şöyle aktardı; "Projenin ilk adımları Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Selmin Günöz tarafından atıldı. Yorglass olarak biz de ana sponsor olarak destekleme kararı aldık. Bu güzel birlikteliği ve çocuklarımızın sanata olan bağlılığını taçlandırmak için ülkemiz adına her zaman gurur kaynağı olmuş dünyaca ünlü sanatçılarımız İdil Biret ve Gürer Aykal’ı Yorglass Barış Çocuk Orkestrası ile buluşturduk. Onlara büyülü bir gece yaşatmanın sevincini yaşıyoruz. Barışa ve müziğin gücüne olan inancımızla Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası için daha fazla çocuğa ulaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin en yaşlı şefi en genç orkestrasını yönetti

Konser esnasında söz alan dünyaca ünlü Orkestra Şefi Gürer Aykal “Bugün konserimizde 1000 kişiyi ağırlıyoruz ve Türkiye’nin en yaşlı orkestra şefi olarak en genç senfoni orkestrasını yönetiyorum. Ülkemizde böyle projelerin varlığı ve bu denli destekleniyor olması bana büyük gurur veriyor. Başta projenin başlangıç lideri ve Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği başkanı, değerli soprano Selmin Günöz ve ana sponsor Yorglass olmak üzere; bugün bizi yalnız bırakmayarak salonu dolduran siz değerli destekçileri kutluyorum.Vurgulamak istediğim bir diğer önemli konu da;çocuklarını böyle bir eğitime göndererek, geleceğin aydın gençleri olması için çabalayan velilerdir.Bu eğitimin,bugün olduğu kadar gelecek için de daha bilinçli,kimlikli,adil ve barışçıl bir yaşam biçimi yaratacağını görecekler.Bu değerli velileri en içten duygularımla kutluyorum.”dedi.